Fiscale aangiften

ADRISK kan al uw aangiften voor uw verzorgen. Wij zijn op de hoogte van de regels die de Belastingdienst stelt. Dat scheelt u weer een hoop uitzoekwerk.

BTW-aangifte

Als ondernemer voor de BTW moet u BTW-aangifte doen. U geeft in uw aangifte de BTW aan die u hebt berekend aan uw klanten, en de BTW die u kunt aftrekken. Deze aagifte doet u per maand, per kwartaal of per jaar.

Inkomstenbelasting

Iedereen in Nederland betaalt belasting over zijn inkomsten. Werknemers betalen loonbelasting, ondernemers inkomstenbelasting.

Bij de start van uw bedrijf meldt u zich bij de Belastingdienst. Die bepaalt of u ondernemer bent. Daarvoor gelden verschillende criteria, bijvoorbeeld of u winst maakt en hoeveel tijd u aan uw bedrijf besteedt. Met een eenmanszaak of vof kunt u vaak gebruik maken van aftrekposten, zoals startersaftrek, zelfstandigenaftrek en MKB vrijstelling.

Vennootschapsbelasting

Als u een BV, NV of coöperatie heeft, betaalt u vennootschapsbelasting. Dit geldt ook voor stichtingen en verenigingen met een onderneming. Een voorwaarde voor de Belastingdienst is of deze onderneming als doel heeft winst te maken. Een sportvereniging is bijvoorbeeld niet belastingplichtig, maar als u een popconcert in een stadion organiseert, betaalt u weer wel vennootschapsbelasting.

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:00 uur