Erfbelasting berekenen Den Bosch | Hulp bij erven & schenken

Schenk- en erfbelasting berekenen

Bent u van plan een schenking (aan uw kinderen, partner, etc.) te doen of heeft u een bedrag geërfd? Dan krijgt u te maken met erf- of schenkbelasting. Wilt u hierover advies of hulp bij de aangifte van deze schenkbelasting of erfbelasting? Administratiekantoor ADRISK neemt de zorgen omtrent schenk- of erfbelasting berekenen in Den Bosch op zich en kan u op alle vlakken ontzorgen.

Hoe werkt erven en schenken?

Helaas maar waar: op een schenking of erfenis zit belasting. De belasting bij schenken buiten een erfenis om noemen we de schenkingsbelasting. Na een overlijden is er sprake van erfbelasting. Indien er geen sprake is van een testament, worden de erfgenamen bepaalt door het erfrecht, evenals de belasting. Er zijn aardig wat regels wat betreft schenken/erven en belasting, die verschillen per situatie. Veel om rekening mee te houden dus. Het is daarom een goed idee om in zee te gaan met een specialist.

Belastingvrij schenken en erven

U kunt overigens in aanmerking komen voor een schenkingsvrijstelling of vrijstelling van erfbelasting. Dit is afhankelijk van o.a. uw inkomen en van de hoogte van de erfenis. Ook is de regelgeving omtrent dergelijke vrijstelling niet ieder jaar hetzelfde. ADRISK brengt u graag op de hoogte van de actuele wetten en regels en zal u hierover grondig adviseren.

Uw boekhouder en fiscalist

Erf- en schenkbelasting berekenen is een vak apart, net zoals aangifte over de erfbelasting en schenkbelasting doen. ADRISK neemt alle zorgen graag van u uit handen. Van het adviseren over wat de juiste werkwijze is tot het daadwerkelijk indienen van de erfbelastingaangifte. Alles gaat op een manier die het beste bij u past en met korte lijnen en persoonlijk contact hoog in het vaandel. Maak het uzelf niet te lastig en vertrouw op de expertise van onze specialisten.

Schenk- of erfbelasting berekenen? Bel naar 073-644 49 21 of stuur ons een bericht via het online formulier. Wij staan u met alle genoegen te woord en hopen u spoedig van dienst te zijn. ADRISK is werkzaam voor particulieren én bedrijven in de gehele regio Den Bosch.